Reserveren restaurant

Eten & Drinken

Chef-kok Erik de Mönnink en zijn brigade zijn altijd op zoek naar het beste. En dat proeft u, als u bij ons komt eten. Pure smaken, verrassende combinaties, ambachtelijk bereid. Met de verse groenten van ons eigen boertje, paddenstoelen uit het bos, ree van de Heuvelrug of andere top-ingrediënten van het seizoen. Niet voor niets heeft Michelin ons restaurant met een ster bekroond. De zwarte brigade maakt er met een passend wijnadvies graag helemaal een feestje van.

Of het nou een snelle zakenlunch is of een heerlijk tijdloos diner, in ons restaurant is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Tafelt u liever “onder ons” in een klein gezelschap? Dat kan in onze sfeervolle Heerenkamer en Opkamer.


Lunch

Lekker lang lunchen op een lome middag. Of even snel aan tafel met een zakenrelatie. Bij De Swarte Ruijter kan het allemaal. Wij hebben een dagelijks wisselend lunchmenu van topkwaliteit. Heeft u haast? Dan kan de keuken snel serveren.

U kunt uiteraard ook een keuze maken van onze kleine kaart, bijvoorbeeld om na een boswandeling even heerlijk culinair te genieten met een mooi glas wijn en een klein gerechtje, of om ontspannen op te warmen met een kop soep.


Diner

Dineren bij De Swarte Ruijter is puur genieten. Of u nu een 3-gangenkeuzemenu of het 7-gangen Tastemenu kiest, de smaak is altijd top. SVH Meesterkok Erik de Mönnink en zijn brigade maken van elk diner een onvergetelijke belevenis, waarvan u in een ontspannen sfeer kunt genieten. De bediening vertelt graag het verhaal achter al die mooie gerechten, of geeft een passend wijnadvies.

Wij serveren het diner in het restaurant of op het terras, maar u kunt ook tafelen met uw eigen gezelschap in onze knusse Heerenkamer of Opkamer. Pas als elke gast stralend de deur uitgaat, is onze avond ook geslaagd!

Vast voorproeven? Klik hier  voor onze menukaart en hier voor onze dessertkaart.


Wijnen

Een mooi glas wijn kan een heerlijk gerecht nóg meer laten schitteren. Gastvrouw Esther de Mönnink, maitre-sommelier Ivar Roerink en de zwarte brigade weten bij elk smaakvol bord een verrassend wijnadvies te geven. Op verzoek kunnen zij ook het verhaal áchter de wijn vertellen. Onze wijnkelder herbergt veel bijzondere wijnen, van heel betaalbaar tot zeer exclusief. We ontkurken elke fles met aandacht en liefde, precies passend bij het gerecht op uw bord. In samenwerking met wijngoed Gelders Laren hebben we zelfs een eigen wijn in huis, de Solaris. Natuurlijk kunnen wij bij lunch en diner ook een compleet wijnarrangement samenstellen, ook voor de BOB.

Wijnliefhebber? Steek hier uw neus vast in onze wijnkaart


Diner-privé

Wilt u intiem en gezellig tafelen met dierbaren? Of in een aparte ruimte eten en zaken bespreken? Daarvoor zijn onze Opkamer en Herenkamer heel geschikt. De Opkamer biedt plaats aan maximaal 14 personen en sluit precies aan op de gemoedelijk-klassieke sfeer van ons restaurant. Dineren en lunchen of vergaderen kan ook boven, in de Heerenkamer, met maximaal 25 personen. Kom gerust eens langs om de sfeer van beide ruimtes te proeven.

Als u liever thuis of op een andere locatie wilt genieten van de heerlijkheden uit onze keuken, dan komen we met liefde naar u toe. Ongedwongen a la minute bereide gerechten proeven van onze Cactus Jack of vuurschaal OFYR? Of tip-top verzorgd 7 gangen dineren? U regelt de plek, wij maken er iets onvergetelijks van. Ook uw feestje thuis wordt gegarandeerd zorgeloos genieten met onze catering-service.